Wat zijn goede schoenen?


Goede schoenen zijn schoenen, die steun, grip en stabiliteit geven. Een goede schoen heeft de juiste breedte en lengte; een halve tot een hele centimeter langer dan uw voet. Uw tenen moeten vrij kunnen bewegen. Let erop dat de voorkant van de schoen niet te smal is.

 

Het is belangrijk dat de schoen uw voet ter hoogte van de wreef omsluit. Ook moet de schoen een stevige hiel hebben die goed aansluit.

 

De zolen

De zool van de schoen is erg belangrijk voor grip en een goede ondersteuning van de voet. Een goede schoen is alleen buigzaam in het voorste deel. De zolen moeten flexibel en toch sterk zijn.

 

Een zool moet niet te glad zijn. Goede schoenen hebben hakken met de juiste hoogte. Binnenzolen moeten veerkrachtig zijn voor de schokdemping, en van het juiste materiaal zijn gemaakt in verband met transpiratie.

 

Het materiaal

Goed schoeisel is vervaardigd uit ademend materiaal. Een schoen moet ventileren vanwege het zweten van uw voeten. Goed leer doet dat en vormt zich bovendien in alle richtingen naar uw voet. Er bestaan tegenwoordig ook ademende kunststoffen.

 

Bij Eslin Orthopedie geven wij u vrijblijvend advies over welke schoenen voor u geschikt zijn.

 

Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 030 - 242 2700 voor meer informatie, of voor het maken van een afspraak.